Hur du får rena, vita, friska tänder

Tandblekningspennor

Förutom den vanliga plastskenan med gel är det också många som använder sig av tandblekningspennor. De innehåller vanligtvis någon eller några milliliter blekningsmedel som portioneras ut i rätt dos genom ett enkelt tryck.

Istället för ett stift har pennan en pensel, med vilken du penslar på den blekande gelen på dina tänder. Därefter låter du medlet verka så länge som instruktionerna anger.

En nackdel med att använda tandblekningspenna är att det ibland kan vara lättare sagt än gjort att pensla på svåråtkomliga tänder som sitter långt in. En fördel är att pennan är så liten och smidig att du kan förvara den i vilken vanlig necessär som helst.

Det gör att denna metod passar den som reser mycket. Angående hur länge en tandblekningspenna räcker så varierar det från märke till märke, men det brukar ligga på cirka 60 användningstillfällen per penna.

Dentaworks

Med Active Oxygen Technology och Surface Stain Removal System hjälper Dentawords tandblekningspenna till att få tänderna till en ljusare nyans. En penna med 4 ml blekningsmedel räcker till 30 behandlingar.

Dentaworks Tandblekningspenna

Beconfident Touch-up Pen

Den här pennan är tänkt för att underhålla tändernas blekhet mellan tandblekningsbehandlingar. Du kan punktbehandla eller intensifiera blekningen på specifika tänder. Medlet i pennan är baserat på 32% bikarbonat.

Beconfident Touch-up Pen för vitare tänder

SIMPLESMILE® Expert Pen

Pennan innehåller SimpleSmiles mest effektiva blekningsgel baserad på PAP, natriumbikarbonat och kokossulfat. Gelen penslas på med pennans topp och räcker till 25 behandlingar.

SIMPLESMILE® Expert Pen med blekningsgel innehållandes PAP

Tandblekningspennor är inte tänkt att använda som första metod för tandblekning. Det är ett komplement för dig som har gjort en blekning och vill underhålla eller bara punktbleka någon tand som du inte blev riktigt nöjd med.